V.l.n.r. Hannah Huizenga (brons), Miriam Woudstra en Marike Zuidersma (brons) van Set 'm op.
V.l.n.r. Hannah Huizenga (brons), Miriam Woudstra en Marike Zuidersma (brons) van Set 'm op. Foto: Ingezonden

Turnmedailles Set 'm op, Hercules en WSBF

DAMWALD/HOOGEVEEN - Voor Set 'm Op uit Augustinusga stonden afgelopen weekend maar liefst vier wedstrijden op het programma.

Zaterdag mochten de jongsten van start in Damwâld voor de eerste plaatsingswedstrijd in Wedstrijdgroep 2. Hannah Huizenga en Marike Zuidersma turnden een keurige wedstrijd op alle vier turntoestellen en wonnen daarmee een bronzen medaille.

Acht leden van Hercules Harkema traden in Damwâld aan voor hun eerste plaatsingswedstrijd. Met de onderdelen brug, balk, vloer en sprong mochten de meiden hun oefeningen, waar ze zeer goed voor hadden getraind, aan de jury tonen. Sarah Alma liet zien dat ze het goed beheerste en mocht op de hoogste trede van het podium klimmen: goud! Marrit Boetje haar oefeningen werden door de jury beloond met een bronzen medaille.

In de leeftijdscategorie Pre Instap 2 niveau D2 nam Jildou van Houten van WSBF uit Surhuisterveen de bronzen medaille in ontvangst. Haar teamgenootje Daphne Wassenaar won goud. In de categorie instap D4: derde Mila Frankena, tweede Ninthe Landheer en eerste Famke Storm. Een bronzen medaille was er voor Marit van der Vaart in niveau D3. Ook in de categorie Pre Instap D5 drie eremetalen: goud voor Romy van Houten, zilver voor Benthe Folkerts en brons voor Jennifer Vegeling. Fardau Hoekstra, Pre Instap 1 D4, won een zilveren medaille.
Nieuw bij Pre Instap is het hogere niveau D2, Dieuwke Boomsma werd tweede en Fiore de Vries eerste. Het afgelopen weekend stond voor de WSBF derde divisie in het teken van de plaatsingswedstrijd in Hoogeveen. Zondagochtend was de Kaylen Arends werd tweede en Tess de Vries derde. Er waren zes tickets voor de halve finale.