Turfrace 25-26 mei

DRACHTEN - In het weekend van 25 en 26 mei 2018 zal een speciale editie van Turfrace Smallingerland deelnemen aan de festiviteiten rond Kulturele Haadstêd LF2018.

Vrijdag vaart een vloot historische schepen vanaf De Veenhoop naar Drachten, waar 's avonds een muziekfeest met bekende artiesten op meerdere podia wordt gehouden. Zaterdag varen skûtsjes, snikken en pramen een wedstrijd naar Leeuwarden.

De Turfrace Smallingerland wordt georganiseerd door de stichting met dezelfde naam. Voorzitter is Haiko van der Werff, secretaris Erik Smit en penningmeester Bertus Hoekstra. Jeroen van Keulen is algemeen bestuurslid. Zij worden gesteund door tientallen andere vrijwilligers, sponsoren, de gemeente Smallingerland en de historische vereniging 'Smelne's Erfskip'. Klaas Jansma zal als 'ambassadeur' tijdens de races het verslag verzorgen.

Varen zonder motor

Tijdens de Turfrace Smallingerland mogen de deelnemers alleen zeilen, jagen of bomen (dus zonder motor). Deze wedstrijd wordt normaliter om de drie jaar georganiseerd. Dat het evenement nu na 2016 alweer op het programma staat, houdt verband met de organisatie van Kulturele Haadstêd LF2018.