De prijswinnaars van het open 
librekampioenschap in Buitenpost.
De prijswinnaars van het open librekampioenschap in Buitenpost. Foto: Ingezonden

Librekampioenschap Achtkarspelen

BUITENPOST- De Biljartclub Buitenpost en omstreken heeft afgelopen zaterdag voor de vier keer het 'Open kampioenschap Achtkarspelen Libre' georganiseerd.

Dit toernooi is opengesteld voor biljarters met een gemiddelde van maximaal drie caramboles per beurt. Er werd gestreden in twee poules, een A-poule voor spelers met een gemiddelde boven de 1,4 caramboles per beurt en een B-poule voor de lagere moyennes. Wedstrijdleider Wim Meijer had samen met zijn ploeg, de organisatie weer goed voor elkaar en ook de catering was dik in orde.

In de mooie biljartzaal van Herbranda waren er 38 deelnemers die in drie partijen van vijftien beurten moesten proberen om de score ten opzichte van hun gemiddelde zo hoog mogelijk te krijgen. Op deze manier heeft iedereen de kans om dit kampioenschap naar zich toe te trekken en is er tot op het laatste moment veel spanning.

Al snel na de laatste partij kon de uitslag bekendgemaakt worden en kon de Biljartclub Buitenpost terugkijken op een goede en plezierig verlopen dag.

Uitslag Poule A: 1. Kees Goes, Kollum, 144,44%. 2. A. Maan Luong, Drachten, 141,48%. 3. Jan Boskma, Rinsumageast 117,95%.
Uitslag poule B: Stavros Ampatzidis, Buitenpost 151,11%, Dick Koning, Kootstertille 130,00%. Klaas van der Veen, Kollum 123,33%.