Korfballers Drachten winnen van hekkensluiter

DRACHTEN - De korfballers van Drachten/van der Wiel moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen hekkensluiter Noordenveld uit Roden. Het werd een wedstrijd die nooit spannend werd. Drachten won afgetekend met 32-19.

Na de inspanningen tegen Ritola van de donderdag ervoor trof Drachten het dat Noordenveld geen tegenstand van betekenis kon geven. Steeds scorend kon Drachten, dat zelf niet heel goed speelde, toch heel ontspannen al een ruime 9-18 ruststand laten aantekenen. Over alle schijven werd eenvoudig gescoord. De eindstand van 19-32 was dan ook niet meer dan een formaliteit. Het is aardig om te zien hoe Drachten zich de komende wedstrijden handhaaft in de subtop of zich nog verder ontwikkelt. Wedstrijden tegen De Wâlden en Quick zullen dat uitwijzen.

KV Drachten/Van der Wiel heeft positief nieuws voor het korfbalseizoen van 2018/2019. De technische staf van de seniorenselectie zal namelijk wederom gaan bestaan uit Michel Daling als hoofdtrainer en coach van S1, Arnold van der Kooij als trainer en coach van S2 en Alexander Smit als trainer en coach van S3. Ook zullen Joke Koldijk en Irene Hofman het management van de selectie weer op zich nemen. Ineke Yska zal ook volgend seizoen individuele en taakgerichte trainingen geven aan de spelers van de selectie.