Squasher Ramy Ashour in actie

DRACHTEN - Vanavond zal het Drachtster squashteam zich klaarmaken voor de tweede speelhelft in Eredivisie. Meervoudig Landskampioen Victoria Rotterdam komt naar Friesland met onder meer de Belgische en de Nederlandse kampioenen squash in hun gelederen.

Niemand minder dan vijfvoudig wereldkampioen en voormalig nummer 1 van de wereld Ramy Ashour (30), door velen beschouwd als de meest getalenteerde racketsporter die de wereld ooit heeft gekend, is dit jaar getekend door teammanagers Sipke Wiersma en Marchel Bardis. Ashour zal in ieder geval het seizoen 2017/2018 uitkomen in de Friese pompebleden van Centre Squash Drachten. Ashour, woonachtig in New York, zal het vanavond op gaan nemen tegen Nederlands kampioen Piëdro Schweertman, kopman van Victoria Rotterdam.

Naast Ashour zal ook Engelsman Tom Richards de nummer 28 van de wereld zijn Eredivisiedebuut maken voor de Friezen. Op positie drie neemt local hero Thijs Roukens uit Opeinde het wederom op tegen Joris Wagenaar die natuurlijk aast op revanche tegen het Friese talent. De wedstrijd zal woensdag 31 januari om 19.00 worden geopend door het junior demoteam van het Bewegingscentrum Drachten. De deuren van Snij Noord Sportcentrum/Centre Squash Drachten openen om 17.30 uur aan de Sportlaan 1 in Drachten, entree is €5,-. De wedstrijden zullen ook te volgen zijn op het youtube kanaal van Inside Squash TV.