Bewoner tegen nieuw Koopmans College

HURDEGARYP - Onderdeel van de plannen voor de nieuwe stationsomgevong van Hurdegaryp is het verhuizen van het Koopmans College van het centrum van Hurdegaryp naar de Reidroas. Miinimaal één bewoner van de Reidroas is hier fel op tegen.

"Us sicht is fuort. Boppedat steane der in pear beammen deun by it fytspaad, dy sille sneuvelje as dit plan trochgiet. Ik bin hjir net bliid mei en sil my der tsjin fersette", zei deze bewoner aan de Reidroas tijdens de presentatie vorige week in Hurdegaryp.

De gemeente Tytsjerksteradiel en het Koopmans College kwamen overeen dat deze school voor voortgezet onderwijs alsnog een plekje dichtbij het treinstation krijgt. Bestuur en directie van deze school voor voortgezet onderwijs (officieel 'katholiek') hadden al vanaf het begin hun zinnen gezet op een plek dichtbij het station, omdat de scholieren ook van buiten de gemeente (met openbaar vervoer) komen. Momenteel zit de school in tijdelijke gebouwen aan de Easter Omwei, vlak naast dorpshuis MFC It Maskelyn.
De raad van Tytsjerksteradiel besloot donderdag unaniem dat de gemeente It Maskelyn aankoopt voor twee miljoen euro van WoonFriesland.