Energiek Drachtster Boys wint van Reiger Boys

HEERHUGOWAARD - De zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys bogen tegen Reiger Boys een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning.

Bij rust stond Drachtster Boys met 2-0 achter. Drachtster Boys begon de tweede helft goed, wat resulteerde in schoten van Jessie Prijs en Tjitske Sikma.

De gasten hadden zeven minuten nodig om de aansluitingstreffer te maken. Een pass van Atty Eelkema werd goed afgewerkt door Marian Meijer. Drachtster Boys kreeg meer en meer kansen. Atty Eelkema veroverde achterin de bal en speelde de vrijstaande Marian Meijer in. Ze sloot goed bij, waardoor Meijer de bal breed kon leggen en Atty Eelkema kon van dichtbij de bal binnentikken: 2-2. De wedstrijd lag weer helemaal open en Reiger Boys ging ook weer meer op zoek naar de aanval. Drachtster Boys had de verdediging echter beter op orde dan in de eerste helft en kon gebruik maken van de ruimte die de thuisploeg achterliet. Jessie Prijs speelde Tjitske Sikma in en liep goed door. Sikma draaide om haar tegenstander heen en gaf de bal vervolgens voor. Prijs was net op tijd voor het doel om de bal binnen te glijden.

Zo schoot ze Drachtster Boys met nog minder dan twee minuten op de klok voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong: 2-3.