Titelkansen DTS

SURHUIZUM - De korfballers van DTS uit Surhuizum hadden voor de wedstrijd tegen Nij Quick Libben maar één opdracht: winnen. Bij verlies kon het kampioenschap vergeten worden. DTS hield zich aan die opdracht.

Bij een 5-5 stand had DTS zich na een achterstand weer helemaal in de wedstrijd gevochten en had 9-6 voorsprong bij rust. Bij 14-14 scoorde het vak van DTS dat na rust nog niet had gescoord tweemaal op rij. Toen de laatste minuut was aangebroken, was het gaatje nog steeds twee, terwijl DTS een verschil van drie nodig had. Met een laatste afstandsschot sloeg DTS toch nog een gat van drie punten en hield kans op het kampioenschap. Hoewel NQL het kampioenschap nog in eigen handen heeft, is DTS genaderd tot twee punten. DTS speelt komend weekend om 19.30 uur thuis tegen Lemmer.

G-zaalvoetbal

DRACHTEN - Sportstichting Dol Fijn houdt zaterdag 27 januari van 12.30 tot 16.00 uur het tiende Hart in Friesland G-zaalvoetbaltoernooi, in het sportcentrum in Drachten.

Dit is een toernooi voor mensen met een verstandelijke beperking. Aan deze jubileumeditie nemen maar liefst zeventien teams deel. De teams zijn ingedeeld in vier verschillende poules. De opening wordt verricht door sportwethouder Jos van der Horst van Smallingerland en de prijsuitreiking wordt geschied door Jelmer Kooistra van Hart in Friesland.