TFS pakt nodige punten tegen Joure

HOUTIGEHAGE – Zaterdagavond stond voor de korfballers van TFS uit De Kompenije de thuiswedstrijd op het programma tegen Joure. TFS kwam als overwinnaar tevoorschijn.

TFS wist in de eerste helft steeds een voorsprong te behouden, toch bleef ook Joure de korf vinden. Na de 3-3 zetten de Kompenijster dames Baukje Visser, Marrit Nijmeijer en tweemaal Monique Postma de stand op 7-3. De ruststand was 12-6. Na de rust konden Jitze van der Vlugt en Jildou van der Vee met twee afstandsschoten de stand op 15-10 brengen. Terwijl TFS zo bleef scoren, brak het verzet van Joure ietwat. Na 20-14 kwam de laatste score op naam van Wiltsje Siderius: 21-17. Zaterdag wordt opnieuw een thuiswedstrijd gespeeld. Dit keer tegen WWC uit Mantgum. De wedstrijd start - in Houtigehate - om 20.20 uur.