Femke Wielstra van SVK Kollumerzwaag won een gouden medaille op de turnwedstrijd in Burgum, ondanks foutjes op 'brug'.
Femke Wielstra van SVK Kollumerzwaag won een gouden medaille op de turnwedstrijd in Burgum, ondanks foutjes op 'brug'. Foto: Ingezonden

Femke Wielstra wint goud bij turnen in Burgum

BURGUM - In Burgum was zaterdag de eerste plaatsingswedstrijd van turnen dames wedstrijdgroep 3. Verschillende regionale clubs deden mee en behaalden hier medailles.

Van Hercules Harkema deden zeven meiden mee. Voor Bonnie Kiers waren de wedstrijden al bekend terrein. Op de balk bleef ze, zelfs met de radslag, de hele oefening staan. Ook de andere onderdelen gingen Bonnie goed af. Resultaat: een gouden medaille.

Sjoukje Spijkerman van CGV Wardy uit Kollum kwam in actie in de categorie pupil 1 D2. Ondanks de punten die ze op balk liet liggen, mocht ze toch nog een medaille voor de vierde plaats in ontvangst nemen.
Marije van der Velde en Iris Bosch van gymnastiekvereniging V en V Garyp hebben elk een gouden medaille in de wacht gesleept. Dit deden ze op niveau D3-D4. Onder leiding van trainster Wietske Dorenbos turnden ze een prachtige vierkamp op sprong, brug, balk en lange mat. Naast Marije kwam clubgenootje Anouk de Haan te staan, zij kreeg voor haar vierkamp de bronzen medaille.

Nikita van Kammen, Carina de Jong en Feline van de Wetering (categorie pupil 1, D2) van GVV Veenwouden lieten zien wat zij konden. Nikita van Kammen mocht op het podium komen en het brons in ontvangst nemen.

Janke Havinga van WSBF Surhuisterveen behaalde de eerste plaats in de categorie pupil 1 D4. Mieneke de Vries mocht het zilver mee naar huis nemen en Melissa Bouma kreeg vanwege het grote aantal deelnemers een medaille voor de vierde plaats.

Toen was het de beurt aan de categorie pupil 1 D3 en de jeugd 1 D3. Bij de pupillen 1 D3 waren de meiden van WSBF allemaal erg aan elkaar gewaagd en dus was het ook erg spannend, wie er met een medaille naar huis zou gaan. Sanne Til kreeg het goud omgehangen, Frida Tabak het zilver en Irma Wijma het brons. Bij de jeugd 1 D3 pakte Sharon Mozes het goud en Danae Kits werd beloond met een bronzen medaille.

Femke Wielstra van SVK Kollumerzwaag hield haar achterban in spanning door punten te laten liggen op de brug.

Ze haalde dit in door op de andere toestellen goed te scoren en hierdoor versloeg ze al haar concurrenten. Ze mocht de gouden medaille om haar nek laten hangen.
Van Set 'm op uit Augustinusga reisden Eline Veen, Hendrike Bronsema en Mariska Veenstra af naar Burgum. Eline startte zaterdagmiddag in de categorie pupil 2 D3 en deed dat erg netjes op alle toestellen, met zelfs een eerste plaats op vloer. Ze eindigde daarmee op de tweede plaats en kon de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Hendrike Bronsema wist met de maximale uitgangswaarde op brug de derde plaats te veroveren.