Basketbaljubileum Penta Drachten

DRACHTEN - Basketballvereniging Penta bestaat 50 jaar en start zaterdag 27 januari het jubileumjaar met de Penta 'Home court day' .

Basketball in Drachten kent een lange geschiedenis. In 1959 begonnen als een onderafdeling van de Philips Personeelsvereniging, werd 'Matra' in 1968 verzelfstandigd en zag 'Penta' het levenslicht.
Inmiddels is Penta in vijftig jaar uitgegroeid tot een stabiele, middelgrote vereniging met gezonde ambities.

Sportief hoogtepunt was de periode van 2007-2012, toen heren 1 landelijke Eerste Divisie speelde, en in 2012 zelfs kampioen werd en promotierecht naar de Promotiedivisie verwierf. Tegenwoordig spelen de heren weer op regionaal niveau, net als de dames. Zowel bij de jongens als bij de meisjes jeugd zit veel talent, zodat de toekomst van Penta er goed uit ziet.

Zaterdag aanstaande op de Penta 'Home court day' spelen alle teams thuis, en wordt om 18.15 uur het jubileumjaar officieel geopend door wethouder Jos van der Horst, die het eerste Penta-jubileum-T-shirt zal aanbieden aan het jongste Penta-lid, Rowen van Dijken.

Later dit jaar staan er meerdere jubileumevenementen op de agenda, zoals een demonstratiewedstrijd, een jeugd-basketballclinic en natuurlijk een jubileumreĆ¼nie.