Het streetdanceteam Rewind van Dans Studio Drachten.
Het streetdanceteam Rewind van Dans Studio Drachten. Foto: Ingezonden

Drachtster dansscholen manifesteren zich

DRACHTEN - Dans Studio Drachten heeft zaterdag met verschillende teams mee mogen doen aan de eerste voorronde van de NNKS (Noord Nederlands Kampioenschappen). Deze bestaan uit vier voorrondes voor streetdance, twee voor showdance en een finale.

De teams die tijdens de voorrondes genoeg punten binnenhalen, mogen op 26 mei meedoen aan de finale in Leek. De Kiddy kids (5, 6 en 7 jaar) behaalden een mooie vierde plaats en de Mini Stars tot en met acht jaar zijn zelfs gepromoveerd naar een hoger niveau. Dreamgirls 9 tot en met 12 jaar behaalden als uiltjes een welverdiende vierde plaats. De gevorderde 9 tot en met 12 jaar meisjes van het team Majestic girls behaalden ook een mooie vierde plaats.

Team Breathless (13 tot en met 15 jaar), werd ook vierde in de eigen categorie. Het oudste demoteam van Dans Studio Drachten behaalde met het thema Black Swan een derde plaats in de categorie 16+ gevorderd. Ook doet Dans Studio Drachten mee met een streetdanceteam in de categorie beginners tot en met 12 jaar. Rewind had een eerste plaats.

Dit is pas het derde jaar dat New Dance Illusion van dansschool SDC uit Drachten meedoet aan het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance en Showdance. Het team werd eerste in de categorie selectie 13 tot en met 15 jaar. Een tweede succes voor dansschool SDC werd geboekt door dansteam Diversity Crew, door te promoveren naar de categorie selectie 19 jaar en ouder.