Duncan Peuchen van DGC Drachten op de hoogste trede van het podium in Gorredijk.
Duncan Peuchen van DGC Drachten op de hoogste trede van het podium in Gorredijk. Foto: Ingezonden

Turn- en acromedailles DGC, SFK, Adonis en WSBF

URETERP - De jongste turntalenten van DGC uit Drachten hadden zaterdag hun eerste wedstrijd.

In de categorie instap D3 nam Hedwig Lap brons in ontvangst en Rosan Dol de zilveren. Bij de instap D4 mocht Esmee Postma de zilveren medaille ophalen en Senna Bergman een gouden. In Gorredijk hadden ook de jongens van DGC hun eerste wedstrijd van het seizoen. Duncan Peuchen turnde de meerkamp erg goed, wat resulteerde in goud bij junioren 1 op niveau 17.
Ivonne Wijma van SFK uit Drachtstercompagnie eindigde in Ureterp als zesde en werd zelfs tweede op sprong. Karlien Eppinga bemachtigde een zilveren medaille en werd eerste op balk en brug. Noƫlle Quist won brons en werd met een strakke vloeroefening tweede. Faiyara Maria werd tweede, met een eerste plaats op balk. Dianthe Poelsma liet een mooie vloeroefening zien, waarop ze eerste werd. Ze eindigde in totaal als vierde. Emma Gorter werd vijfde. Voor Danine de Jong was er zilver. Amy Reiding en Else Mare Haisma sloten beiden af met een medaille. Amy werd derde en eerste op brug. Else Mare werd vijfde.

Zaterdag was in Sneek de eerste plaatsingswedstrijd voor de C-lijn acrogym. Het trio Melanie Jager, Sering Perdok en Marleen Vonk van Adonis Sportacrobatiek Leek won een zilveren medaille. Het trio Maureen de Wit, Marjolein de Haan en Ilse Hoeksma won de bronzen medaille.
Het juniorenduo van WSBF uit Surhuisterveen met Elina Sipma en Lieke Bos bemachtigde overtuigend goud. Ook was er een gouden medaille voor het juniorentrio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom. Het mix-pair Yannick van der Veen en Eva van Sluijs won goud. Het juniorentrio Marijke Postma, Marrit de Vries en Merlin Lubbes van SFK won de zilveren medaille.