Jitze Postma (links) werd de achtste 
kampioen van het MOS-toernooi.
Jitze Postma (links) werd de achtste kampioen van het MOS-toernooi. Foto: Ingezonden

Jitze Postma kampioen driebanden

DRACHTEN - Bij de achtste editie van het MOS-toernooi om het driebanden-biljartkampioenschap van Smallingerland werd Jitze Postma de achtste kampioen.

Eerdere winnaars lukte het niet om voor een tweede keer te winnen. Voor de derde keer werd het toernooi, onder grote publieke belangstelling, gehouden in @Holdert, de accommodatie van BC DC Drachten. Wedstrijdleider was Fokke Keuning. Na de voorronden, met 32 biljarters van Smallingerlandse biljartclubs, plaatsen zich acht poulewinnaars voor de kwartfinales. Daarvan vier van biljartclub N-Joy. Voor de halve finale plaatsten zich Eppie Betten (BC DC Drachten), Jan de Haan ('t Trefpunt) en Jitze Postma en Jappie Boersma (N-Joy). Daarin was Jappie Boersma te sterk voor Eppie Betten en was Jan de Haan kansloos tegen Jitze Postma, die opende met een serie van zeven caramboles.

De finale tussen de twee N-Joy-driebanders was om te smullen. Ze gaven elkaar weinig toe, tot Postma alle registers opentrok en zijn partij van twaalf caramboles in elf beurten uitmaakte. Jitze Postma behaalde een dagmoyenne van 0.894! De verenigingsprijs werd gewonnen door N-Joy.

Op de foto neemt kampioen Jitze Postma naast de kampioensbeker tevens de verenigingsbokaal, namens N-Joy, in ontvangst van BC Drachten-voorzitter Renze van der Lei.