Bibliotheek viert Voorleesdagen

DRACHTEN - Van 24 januari tot en met 3 februari zijn er de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen staat het belang van voorlezen centraal. Elk jaar wordt het prentenboek van het jaar gekozen, in 2018 is dit 'Ssst! De tijger slaapt', geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup. In Bibliotheek Drachten vinden leuke activiteiten plaats in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Daarom geeft de bibliotheek kinderen die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen een tijger-vingerpopje cadeau, het hoofdpersonage uit het boek Ssst! De tijger slaapt.

De muzikale voorstelling, 'Ssst! De tijger slaapt', gebaseerd op het prentenboek van het jaar, is een feest voor elk kind vanaf twee jaar. De voorstelling vindt plaats op zondag 28 januari en begint om 15.00 uur. Kosten bibliotheekleden € 2,- / Niet-leden € 3,-.

Boekje 'Freontsjes foar Tomke' uitgedeeld

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt het boekje 'Freontsjes foar Tomke' gratis uitgedeeld in de bibliotheek. In het boekje staat een voorleesverhaaltje, een versje en een spelletje. En natuurlijk mooie plaatjes van Tomke. Het is bedoeld voor kinderen van twee tot en met vier jaar en is een uitgave in het kader van het Tomke-project. Wees er gauw bij, want op is op.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.bibliotheekdrachten.nl