Kom bij Concordia

DRACHTEN – Gewoon eens meemaken hoe het is om met de Christelijke Muziekvereniging Concordia mee te spelen? Kom dan naar de open repetitie op maandag 29 januari van 19.30 tot 21.30 uur in de MFA De Bouwen aan de Klaverweide in Drachten.

Heeft u belangstelling om een instrument te leren bespelen of bent u een gevorderde muzikant die graag bij een fanfare wil spelen, kom dan vrijblijvend langs om kennis te maken met Concordia. Voor meer informatie, zie website: www.concordia-drachten.nl.

Film Koningsdiep

BEETSTERZWAAG - Jordan van der Maas (18) uit Drachten presenteert voor leden en belangstellenden van de Vogelwacht Drachten-Beetsterzwaag 'It Súd en Omkriten' op maandag 29 januari om 20.00 uur de film 'Licht en Leven' (natuur rondom het Koningsdiep) in de Buorskip, Vlaslaan 26 in Beetsterzwaag.

Jordan droomde ervan een natuurfilm te maken, zoals de legendarische Britse bioloog en televisiemaker David Attenburough. Hij koos daarvoor de natuur van het beekdal het 'Koningsdiep' (of: Alddjip), afwateringsrivier van de zandgronden in het zuid-oosten van Friesland naar de vroegere Middelzee.