Het filmteam Burgum in de grote filmzaal van Glinstra State in Burgum. Scan de foto voor een trailer van 'The Violin Teacher'.
Het filmteam Burgum in de grote filmzaal van Glinstra State in Burgum. Scan de foto voor een trailer van 'The Violin Teacher'. Foto: Henk Kloosterhuis

'The Violin Teacher' in grote filmzaal Glinstra State

BURGUM - Het Filmcafé Burgum groeit. Op donderdag 25 januari wordt de grote filmzaal in Glinstra State in gebruik genomen, met het vertonen van 'The Violin Teacher'.

Het Filmcafé trekt maandelijks van september tot en met mei rond de vijftig bezoekers (30 november zelfs zeventig), daarom is de bovenzaal van Glinstra State te klein. Nu kan de grote filmzaal worden betrokken. "Er is veel belangstelling. Zelfs mensen uit Leeuwarden komen hier wel kijken", zegt Henk Kloosterhuis van het Filmcafé. "We tonen geen kaskrakers, maar de betere filmhuisfilm".
Speciaal voor de grote filmzaal zijn een nieuwe beamer en een nieuw scherm aangeschaft en is de geluidskwaliteit verbeterd. "We kunnen de films op een professionele manier vertonen."

Donderdag draait 'The Violin Teacher'. De violist Laerte heeft zijn kans op een positie in het symfonieorkest van São Paulo verknald. Het enige werk dat nu hij kan vinden is de baan van muziekleraar in een sloppenwijk. Zijn nauwelijks gemotiveerde leerlingen moeten nog veel leren. Bovendien is het onmogelijk om de criminaliteit die welig tiert in de wijk, buiten de deur te houden. Langzaam maar zeker slaagt Laerte er in het vertrouwen te winnen van de kinderen en van de omgeving. Hij begint zijn klas klaar te stomen voor een belangrijk concert. De muziek smeedt een band tussen de kinderen en de leraar. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Filmcafé Burgum Glinstra State, Schoolstraat 83, Burgum. Toegang € 6. Inloop vanaf 19.30, om 20.00 uur. Reserveringen gewenst: filmcafeburgum@gmail.com

Op de foto het Filmteam Burgum. V.l.n.r.: Thea van Kampen, Dick Koppe, Luc Mohlmann, Els Castelijn, Marijke Deurloo en Henk Kloosterhuis.