Directeur Otto van der Galiën van Energie Service Friesland legt het belang van goed onderhoud aan de CV-ketel uit. Scan de foto met de Actief+ app voor een filmpje over de 24/7 service.
Directeur Otto van der Galiën van Energie Service Friesland legt het belang van goed onderhoud aan de CV-ketel uit. Scan de foto met de Actief+ app voor een filmpje over de 24/7 service. Foto: Actief Media

Zekerheid met een abonnement van Energie Service Friesland

HEERENVEEN - Het is een gure zaterdagavond. Na een bezoek aan vrienden stap je jouw huis binnen. De verwarming zet je snel op 21 graden. Na een uur voelt de radiator nog ijskoud aan. Je besluit bij de CV-ketel te kijken. Dan slaat de schrik toe. De vloer in de kast waar de CV-ketel hangt staat blank...

"Net als een auto heeft een verwarmingsketel regelmatig onderhoud nodig. Zowel in de winter als in de zomer is een ketel dagelijks in gebruik. Je kunt het zien als een soort motor, door het gebruik slijt het apparaat," vertelt Otto van der Galiën, directeur van Energie Service Friesland. Om situaties zoals hierboven beschreven te voorkomen kun je bij het bedrijf een serviceabonnement afsluiten. Iedere 18 maanden wordt je verwarmingsketel dan helemaal gecontroleerd.

Daar waar nodig worden onderdelen vervangen en wordt het apparaat gereinigd. De servicemonteur stelt het apparaat goed af en geeft tips over hoe je zuinig en veilig kunt stoken. Mocht je toch nog een storing aan je ketel hebben, dan is het fijn om te weten dat de storingsmonteurs van Energie Service Friesland 24/7 klaar staan. Na het bellen van het storingsnummer 0800-1220 staat binnen twee uren een storingsmonteur op de stoep. Ook als je nog geen abonnement hebt, kun je bij een storing altijd gratis het nummer bellen. Energie Service Friesland helpt je graag!

Bespaar vele euro's per jaar!

Een onderhoudscontract biedt een prettig stukje zekerheid. Sommige mensen denken dat niet nodig te hebben. Volgens Van der Galiën is dat verkeerde zuinigheid. "Wij kunnen aantonen dat je de kosten voor het abonnement ruimschoots terugverdient. De ketel wordt door ons zo ingeregeld dat deze zo efficiënt mogelijk werkt. Zo kun je vele euro's per jaar besparen. Daarnaast gaat het ook om veiligheid." Hierbij duidt Van der Galiën op het voorkomen van koolstofmonoxidevergiftiging, een echte sluipmoordenaar. Bij een defect aan de ketel of afvoer kan dit kleur- en reukloze gas vrijkomen. "Bij een onderhoudsbeurt voeren wij daarom ook altijd metingen uit om te kijken of het apparaat veilig werkt."
Wil je ook altijd zeker zijn van een fijn binnenklimaat, warm water en daarnaast vele euro's per jaar besparen? Bel dan gratis 0800-1220 (ook bij storingen) of kijk op energieservice.nl/abonnementen.