WSBF had een thuiswedstrijd en zag veel teams een medaille veroveren op de plaatsingswedstrijd.
WSBF had een thuiswedstrijd en zag veel teams een medaille veroveren op de plaatsingswedstrijd. Foto: Ingezonden

Acroteams WSBF en Set 'm op goed van start

SURHUISTERVEEN - In de Surventohal in Surhuisterveen werd werden zaterdag en zondag de eerste en tweede plaatsingswedstrijd acrogym gehouden op D/E niveau.

Zaterdag werd goud gewonnen door het D-jeugdteam van WSBF uit Surhuisterveen, met Gina de Haan en Kaylen Arends. Ook was er een gouden medaille voor het instapteam Mieneke de Vries en Dieuwke Boomsma. Bij de jeugd D-trio's behaalde het team met Gemma van der Werff, Rianne Oostra en Tess de Vries zilver. Eveneens was er een zilveren medaille voor instaptrio Hannah Tempelaar, Janke Havinga en Fardau Hoekstra. Wianda Boetes en Famke Storm pakten het brons in de categorie E-junior duo

Bij de D-duo's was er een gouden plak voor Lotte van Sluijs en
Anouck Hofstede en in de categorie E-jeugd ging het goud naar Danae Kits en Ninthe Landheer. De derde gouden medaille bleef ook in Surhuisterveen. Het E-trio met Christina Bruinsma, Siebrina van der Wal en Daphne Wassenaar mocht in hun categorie de hoogste plek op het erepodium betreden. Het duo Kimberley Hoexum en Janine Alma werd derde in de categorie E-duo senior. Aisha Roskammer en Alisha Dijkstra behaalden ook brons in de categorie E-junior.

Bij de D-junioren was er een derde plaats voor het duo Maud Boersma en Anouk van der Bij. Met maar liefst vijf keer goud, twee keer zilver en vier keer brons kan WSBF terugzien op een succesvolle start van het acroseizoen.

Set 'm op uit Augustinusga had ook een succesvolle start en won negen medailles.

Zaterdag mocht in de vroege ochtend het E-jeugdduo Demi Veenboer en Stien Barkmeijer het spits afbijten. Ze werden derde. Eveneens was er brons voor het trio Alisha van der Veen, Eline Veen en Marieke Hoogsteen. Dit jonge team debuteerde in het hogere D-niveau voor de jeugd. Het E-jeugdtrio Elize Noordstra, Judith Veenstra en Thérèse Postma won brons. Het duo Hilly van der Veen en Jannie de Beer (D-senior) behaalde zilver. Het trio Anna Nelia Bijker, Julia Lautenbach en Sofia Gommers straalde op de vloer bij de D-senioren en mocht dan ook een gouden medaille ophalen.

Op de tweede plaatsingswedstrijd op zondag presteerde het trio Jinke van Wieren, Marijn Triemstra, Mariska Veenstra erg goed bij de D-senioren, met brons als resultaat. Kaylee van Dijk en Marrit Bouma lieten bij de E-jeugd een stralende oefening zien en werden tweede.
Bij de E-instap deden meerdere teams van Set 'm op mee. Esther Hoogsteen, Lena van Dijk en Marike Zuidersma werden beloond met het brons.

Tot slot zetten Alette Machiela, Bettina van der West en Bonnie Kiers bij de D-junioren een knappe prestatie neer, waarmee ze de eerste plaats behaalden.