Drachtster Boys juicht na de
inhaalrace. Links Anita Vellema, rechts Tjitske Anouk Sikma.
Drachtster Boys juicht na de inhaalrace. Links Anita Vellema, rechts Tjitske Anouk Sikma. Foto: Romke Visser.

Drachtster Boys begint met gelijkspel

GRONINGEN - Vrijdag stond de zaalvoetbalwedstrijd tussen Drs. Vijfje en Drachtster Boys op het programma. De ploegen deelden de punten: 4-4.

Voor beide ploegen was dit de eerste wedstrijd van 2018. Drs. Vijfje, de huidige nummer 10 op de ranglijst, kende een teleurstellende eerste competitiehelft en wil zich in 2018 herstellen om weer omhoog te kunnen kijken. Ook voor Drachtster Boys waren de resultaten in de eerste competitiehelft tegenvallend. Na anderhalve minuut was het raak; een intrap van Annebel ten Broeke werd door Arte Brueren hard in de verre hoek geschoten: 1-0. Niet veel later werd het al 2-0 voor Drs. Vijfje. Sharon Luttmer kon van dichtbij de bal in het lege doel tikken.

In de tweede helft begon Drachtster Boys sterker. Het was dan ook al binnen een minuut dat de aansluitingstreffer werd gemaakt. Anita Vellema schoot vanaf de zijkant hard in de verre hoek binnen: 1-2. Drachtster Boys speelde met meer zelfvertrouwen en bracht de verdediging van de thuisploeg steeds vaker in moeilijkheden. Het duurde dan ook niet lang tot de gelijkmaker binnen werd geschoten. Esther van Toledo dribbelde goed naar binnen en schoot in de korte hoek raak: 2-2.
Drs. Vijfje pakte snel de voorsprong terug (3-2). Een minuut later scoorde de thuisploeg ook 4-2. Vijf minuten voor tijd maakte Esther van Toledo er 3-4 van.
Drachtster Boys kende een prima slotfase. Atty Eelkema bracht met een goede actie aan de zijkant Anita Vellema in stelling om haar tweede van de avond te maken. Vellema faalde niet en schoot de gelijkmaker binnen: 4-4.