Winnaar Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs CSI2* van Indoor Drachten 2017, Jennifer Pedersen met Didam 2.
Winnaar Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs CSI2* van Indoor Drachten 2017, Jennifer Pedersen met Didam 2. Foto: DigiShots

Jennifer Pedersen wint Grote Prijs van Drachten

DRACHTEN - Met zestien combinaties in de barrage van de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van het CSI2* Indoor Drachten kon het balletje alle kanten oprollen. De 37-jarige Deense amazone Jennifer Pedersen was met de 10-jarige KWPN'er Didam (Cardento x Guidam), voor volgepakte tribunes, de snelste in de barrage.

Het werd een zinderende barrage, waarin uiteindelijk acht ruiters dubbel foutloos bleven.

Jennifer Pedersen: "Ik kocht Didam als vijfjarige en heb hem helemaal zelf opgeleid. Vanaf het eerste moment was het de bedoeling dat ik deze (nu) ruin nu eens voor mezelf wilde houden. Normaal verkoop ik alles wat ik heb, maar deze was van het eerste moment voor mij", vertelde de blije amazone, die een messcherp barrageparcours reed. "Tussen de tweede en de derde hindernis reed ik al een ga lopsprong minder, waardoor ik ook heel scherp kon wenden richting dubbelsprong. Daar heb ik volgens mij de winst gepakt en heb ik, door voluit door te galopperen richting laatste hindernis, niets prijs gegeven", vervolgde de winnares.

De tweede plek was voor Jur Vrieling (Holwierde), die voor het eerst de KWPN goedgekeurde hengst Baltic VDL (Quaprice Bois Margot x Jus de Pomme) aan de start bracht.

De derde plek ging naar de Belgische amazone Annelies Vorsselmans met haar twaalfjarige ruin Wilandro (Unistar x Ramazotti)

Vanaf donderdag gaat Indoor Drachten door, met op vrijdagavond een fokkerijsymposium en op zaterdag een veiling van talentvolle springpaarden. Op vrijdagavond en zondagmiddag zijn er naast de springwedstrijden op één en drie sterren-niveau ook shows met Friese paarden.