Filmavond en boekenclub rond autisme

BURGUM - Het Autisme Kafé Tytsjerksteradiel, Akt-diel, begint het nieuwe jaar met twee aansprekende activiteiten. Op woensdag 31 januari start de Autastica Boekenclub en op donderdag 8 februari wordt er een filmavond gehouden in Glinstra State.

De Autastica Boekenclub is een gloednieuw onderdeel van Akt-diel. De boekenclub gaat romans lezen rond het thema autisme. De eerste twee avonden zijn gepland: op de woensdagen 31 januari en 21 februari komt de club bijeen van 20.00 tot 21.30 uur. Dan wordt gesproken over het boek 'Het Rosie Project', van auteur Graeme Simsion. De mooie en intelligente Rosie Jarman komt in het leven van de autistische Don Tillman, docent genetica aan de universiteit.
Geef je op voor de Autastica Boekenclub via Liesbeth: lvandermade@xs4all.nl, of Francisca: francisca.a@planet.nl. Geef dan ook aan of je het boek al hebt, of dat je het wilt lenen via de boekenclub. Kijk ook op www.akt-diel.nl.

Akt-diel houdt donderdag 8 februari een filmavond in samenwerking met Filmcafé Burgum. De avond staat in het teken van autisme. In Glinstra State aan de Schoolstraat 83 in Burgum wordt om 20.00 uur de film 'Life, Animated' vertoond. Inloop vanaf 19.30 uur. 'Life, Animated' is een hartverwarmende documentaire die al vele prijzen heeft gewonnen. Op driejarige leeftijd stopt de autistische Owen ineens met praten. Vier jaar lang reageert hij alleen op Disney-films. Als zijn vader vanuit de rol van de papegaai uit Aladdin tegen Owen begint te praten, reageert de jongen met een zinnetje uit de film. Kaartjes (zes euro) via www.akt-diel.nl/contact. Meer info: filmcafeburgum@gmail.com.