Harkemase Boys goed uit de winterstop: 1-3 winst

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Harkemase Boys is 2018 goed begonnen. Op bezoek bij ASWH won de ploeg van trainer Henk Herder met 1-3. Harkemase Boys staat stevig in de subtop van de derde divisie.

De eerste kans voor Harkemase Boys was direct raak. De ploeg was met veel mensen mee naar voren, toen een aanval leek dood te bloeden. Een afvallende bal viel echter voor de voeten van Dennis van Duinen, die zag dat rechtsback Jesse Renken al op snelheid lag. Van Duinen gaf de bal perfect mee en Renken schoot raak in de verre hoek. Tien minuten later was het weer raak, ditmaal na een penalty. Jesse Renken schoot Harkemase Boys vanaf elf meter naar 0-2.

Harkemase Boys ging niet met die voorsprong de rust in, want twee minuten na de 0-2 deed ASWH iets terug (1-2). Na twintig minuten spelen in de tweede helft bracht Harkemase Boys de marge weer naar twee door een doelpunt van Yannick Kaluzi: 1-3. Zaterdag speelt Harkemase Boys thuis tegen DVS'33. uit Ermelo, dat de hervatting van de competitie goed begon met winst en vier punten meer heeft (en een veel beter doelsaldo).

De Harkieten kunnen ook volgend seizoen een beroep doen op de diensten van middenvelders Simon IJzerman en Johnny de Vries. De twee spelers verlengen hun verbintenis bij de derdedivisionist.