Wethouder Jos van der Horst opent het nieuwe centrum in Boornbergum.
Wethouder Jos van der Horst opent het nieuwe centrum in Boornbergum. Foto: Ingezonden

Gezondheidscentrum in Boornbergum

BOORNBERGUM - Vrijdag 12 januari openden Medifit, De Friese Wouden, Verloskundigenpraktijk de Nieuwkomer, Praktijk Tanja Bosma en Natuurgeneeswijze Eva een nieuwe locatie bij Dorpshuis 't Bynt in Boornbergum.

Ze hebben een ieder een eigen plek in het gebouw aan de Westerbuorren 1. Naast deze organisaties zijn er onder andere ook twee apotheekvoerende huisartsenpraktijken en een peuterspeelzaal gevestigd in het GOED: Gezondheidscentrum Onder Een Dak.

Doordat de organisaties nu samen in één kantoor zitten, is er een intensieve samenwerking ontstaan. De lijnen zijn kort en zo kunnen de organisaties beter de verbinding leggen tussen zorg, bewegen en welzijn. Enkele voorbeelden van deze samenwerkingen zijn de wandelgroep 'Wandelfit met Medifit', het beweeguur en de high tea die in juni vorig jaar is georganiseerd.

Wethouder Jos van der Horst: "Ik ben trots op wat er hier gebeurt. Zorg en welzijn in een bloeiend dorpshuis. Alles bij elkaar onder een dak. En dat in zo'n korte tijd. Mijn complimenten daarvoor! De samenwerking tussen de gemeente, thuiszorg De Friese Wouden, de huisartsen en andere bedrijven die ten dienste staan van Boornbergum en de dorpen erom heen is enorm belangrijk. Dit vindt plaats dichtbij waar de mensen wonen en leven."

Minke van der Veen is regiomanager bij De Friese Wouden: "Sinds juli 2017 is een team van De Friese Wouden in Boornbergum gevestigd. Het is onze missie om onderdeel te zijn van dorpen en wijken en verbinding te maken met de lokale partijen en inwoners."