Vele handen maken licht werk.
Vele handen maken licht werk. Foto: Pixabay

Burgumer ondernemers haken aan bij
De Grootste Gehaakte Deken

BURGUM – In het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 wordt op diverse locaties gewerkt aan De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Ook Ty tsjerksteradiel doet mee, onder de noemer 'T-diel haakt aan'. En in Burgum heeft een aantal ondernemers een logodeken besteld, die ook onderdeel zal uitmaken van De Grootste Gehaakte Deken.

Haken, hoe doe je dat ook alweer en hoe ziet het resultaat eruit? Kom op zondag 21 januari naar Glinstrastate, daar wordt van 11.00 tot 16.00 voor de vijfde keer een Winter Handwerkmarkt gehouden. Kom langs om inspiratie op te doen, de entree is gratis en de koffie staat klaar. Als je aanhaakt is jouw (stukje) deken over een paar maanden misschien wel te zien in Burgum. Want vanaf vrijdag 19 januari worden er zo'n twintig dekens tentoongesteld in de etalages van ondernemers in Burgum. Deze dekens worden gehaakt door de diverse aanhaakgroepen in Tytsjerksteradiel. Ook welzijnsorganisatie KEaRN doet mee met een aantal projecten. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft een coördinerende rol. De dekens worden verspreid door cliënten van WIL – de Wurksjop in Burgum.

Wie wil aanhaken kan zich melden bij Nienke Miedema van KEaRN, via 0511-465200 of 06-21610894. Of kijk op Facebookpagina
T-diel haakt aan. Twijfel je nog? Kom langs op de Winter Handwerkmarkt of oefen jezelf in het haken bij De Pleats in Burgum, daar staat namelijk ook een haakmand voor je klaar. Kijk ook op de Facebookpagina De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld.