Verkiezing Sport en Ondernemers

DE WESTEREEN - De sportjury van de RTV NOF Sport- & Ondernemersverkiezing 2017 is vorige week woensdagavond in De Westereen bij elkaar gekomen om alle genomineerden in alle categorieën te bespreken en haar punten te verdelen.

Bij de Sportverkiezing 2017 zijn in de categorie Talent van het Jaar genomineerd: Elsa Rijpstra, Leonie Bentveld en Jesse Swart. Bij de Sport(st)er van het Jaar strijden Harmina Holwerda, Jan Roelof Wijbenga, Louise Krol en Marijke Groenewoud om de titel. Als Sportteam van het Jaar zijn genomineerd: Be Quick Dokkum, KF De Wâlden en SC Twijzel. De Aanmoedigingsprijs gaat dit jaar naar de Vereniging voor Aangepaste Sporten Tytsjerksteradiel (Vvast).
Alle winnaars worden vrijdag 19 januari tijdens de finale in zalencentrum Old Dutch in De Westereen bekendgemaakt. De zaal is tot de laatste stoel toe bezet. Niemand hoeft echter iets te missen, van 20.00 tot 22.00 is er een live tv-uitzending van de bijeenkomst op RTV NOF en RTV Kanaal 30 en social-mediakanalen.

Winterwandeltocht

BEETSTERZWAAG - Wandelsportvereniging de Trochsetters houdt op zaterdag 20 januarI de jaarlijkse winterwandeltocht.

De wandelaars lopen door een afwisselend landschap in de omgeving van Beetsterzwaag. Deze keer gaan de langere routes richting Terwispel, Lippenhuizen en Gorredijk. Start vanuit het Trefpunt van Talant aan de Wissel 1 in Beetsterzwaag. Iedereen kan meedoen. Starttijden: 25 kilometer tussen 9.00 uur en 10.00 uur; 15 kilometer tussen 10.00 en 12.00 uur en 10 en 5 kilometer tussen 10.00 en 13.00 uur. Het startbureau sluit om 17.00 uur. Inlichtingen: info@trochsetters.com of www.trochsetters.com. Tel: 0512- 355211 of 515191.

Acrozilver HSV

SNEEK - HSV uit Hurdegaryp maakte zaterdag haar debuut in de acrogymnastiek tijdens de eerste plaatsingswedstrijd C-lijn in Sneek. Aya Shefa Idris en Vera Zeilstra kwamen als eerste duo namens HSV in actie bij een acrowedstrijd. Ze lieten een keurige oefening zien en werden beloond met zilver.

VV Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Jacob Russchen de nieuwe hoofdtrainer van vv Surhuisterveen. Russchen volgt Gerben Huitema, op die naar de tweedeklasser VV Oerterp vertrekt.

Russchen is een zeer ervaren trainer, die hiervoor al vele clubs onder heeft geleid, onder andere 't Fean 58 (twee keer), Kollum, Marum, Swift '64 en Espel. Bovendien was hij Hoofd jeugdopleiding bij Drachtster Boys. Russchen is momenteel succesvol trainer bij vv Gorredijk, waar hij vier jaar werkzaam is.