"Eén lokale partij in Dantumadiel"

DAMWALD - De twee lokale politieke partijen Dantumadeel '82 (D'82) en Lagere Lasten Dantumadiel (LLD) gaan vanaf de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart verder als één lokale partij. De nieuwe naam van de partij is 'Gemeentebelangen Dantumadiel' (GD).

Inhoudelijk verschillen de huidige lokale partijen niet veel van elkaar. Daarom is besloten in de toekomst als één lokale partij verder te gaan. De beide raadsleden van LLD hebben zich inmiddels als lid aangesloten bij D'82. Huidig fractievoorzitter Kees Wielstra van D'82 is de lijsttrekker van de nieuwe partij GD.
De partij richt zich in de komende jaren vooral op verbetering van de dienstverlening door de gemeente aan de inwoners, het afschaffen van overbodige regelgeving, instandouding en verduurzaming van maatschappelijke voorzieningen zoals MFC's en sportvoorzieningen en verbetering van de verkeersveiligheid in de gemeente.

Ook neemt GD in de komende raadsperiode het politieke initiatief voor de bouw van een nieuw zwembad in De Westereen. Het verkiezingsprogramma en een samenvatting staan vanaf 18 januari op de website www.gemeentebelangendantumadiel.frl.