Yn it Skaad fan 'e Toer in Ryptsjerk

RYPTSJERK – Deze maand beginnen de echte voorbereidingen voor de uitvoering van het theaterstuk 'Yn it Skaad fan 'e Toer' in Ryptsjerk, onderdeel van Under de Toer-hoofdprogramma van Culturele Hoofdstad LF2018. Dat is mogelijk gemaakt door donaties van fondsen en sponsoren.

Ryptsjerk ontving voor de theaterplannen een flinke donatie van de Van der Meer-Boerema Stichting, het Mienskipsfûns van Provincie Fryslan, het Prins Bernard Cultuurfonds en de regeling uit het landelijke fonds voor Cultuurparticipatie 'Jij maakt het mee'. Daarnaast dragen meerdere regionale fondsen een steentje bij.

Er wordt gestart op vrijdag 19 januari, de eerste avond voor spelers, zangers en figuranten. Iedereen die mee wil doen krijgt een rol, met of zonder tekst. Deelnemers zijn welkom dorpshuis De Einekoer, om 20.00 uur.

Op 25, 26 en 27 mei vindt de theatrale dorpskuier plaats tijdens het Maaitiidsevenemint, met ook twee optredens van de Poolse muziekgroep Kroke. In een drietal workshops legt Kroke met lokale musici de basis voor de muziek tijdens de voorstellingen (5 tot en met 20 oktober). Een groot aantal vrijwilligers werkt mee in de uitvoeringen. (www.ynitskaadfanetoer.nl)