Sloop brug gestart

DOKKUM - Aannemer Jansma uit Drachten is vrijdag officieel begonnen met de sloop van de Ryslânsbrêge in Dokkum. Leerlingen van de christelijke basisschool De Hoekstien zwaaiden de brug, die vlak bij hun school ligt uit.

Directeur George Kempenaar van aannemer Jansma verwacht dat de sloopwerkzaamheden, het aanbrengen van bekistingen voor het betonwerk voor de nieuwe brug en de aanpak van de riolering tot eind maart duren. Daarna volgen de bestrating, het asfalteren van het nieuwe brugdek, het plaatsen van verlichting en de afronding. Uiterlijk 1 mei moet de klus geklaard zijn De nieuwe brug wordt 2,5 meter hoog, dat is 1,5 meter hoger dan de oude brug. De nieuwe brug wordt iets smaller, maar is wel geschikt voor alle verkeer.

J- & D-teams

BUITENPOST/BURGUM - De ontwikkeling van de Jeugd- en Dorpenteams in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel wordt alsnog gelijkgetrokken. Dat is althans het streven.

Achtkarspelen was aanvankelijk van plan de Jeugd- en Dorpenteams in een stichting 'light' onder te brengen, met ingang van 1 januari 2018. "De implementatie (= uitvoering) van dat besluit bleek in oktober 2017 complexer dan verwacht, waarmee de start op 1 januari 2018 niet haalbaar bleek." Voor de zomervakantie van 2018 moeten de beide colleges en gemeenteraden een besluit voorgelegd krijgen.