Winterhandwerkmarkt in Burgum

BURGUM - Op zondag 21 januari wordt er weer een Winterhandwerkmarkt gehouden in Burgum. De vijfde editie van het evenement vindt plaats in het multiculturele centrum Glinstrastate in Burgum.

Nog steeds blijft de belangstelling voor alle vormen van textiele creativiteit groeien. Denk aan alle brei-, haak -en quiltgroepen, de viltcafé's en de spingroepen. Hobbyïsten gaan terug in de tijd door oude, ambachtelijke handwerktechnieken, zoals kantklossen en het spinnen, weer in de vingers te krijgen.

Er is wel duidelijk een moderne invalshoek. Het spinnen gebeurt met wol, maar ook met metaaldraad, er worden sokken gebreid, maar ook gekke sjaals. "En we leren weer allerlei materialen met plantaardige stoffen te verven."
Glinstrastate in Burgum zal tijdens de handwerkmarkt vol staan met zo'n dertig leuke kramen, waar je van alles kunt bekijken en kopen op handwerkgebied: van vachten tot spinnenwielen en van breiwol tot quiltlapjes. Er zijn demonstraties en ook zullen er verschillende workshops zijn.

Bovendien zal er een expositie zijn van het werk van cursisten die in het viltcafé van Ymswolatelier het vilten geleerd hebben en hier hun eindwerkstukken tonen. De spingroep geeft een demonstratie en het is mogelijk om ook zelf eens achter een spinnenwiel te zitten.

De Winterhandwerkmarkt is op zondag 21 januari van 11.00 uur tot 17.00 uur in Glinstrastate, Schoolstraat 83 in Burgum. De toegang is gratis, voor de workshops wordt (soms) een kleine materiaalkostenvergoeding gevraagd.