Lotgenoten angst- en dwangklachten

LEEUWARDEN - Op 6 februari start de Angst, Dwang en Fobie stichting weer met een lotgenotengroep voor mensen met angst- of dwangklachten. De ADF-stichting organiseert al jaren avonden waar mensen met angst- of dwangklachten kunnen praten over hun ervaringen. De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen.

Er wordt niet veel gepraat over leven met een angst- of dwangstoornis, maar veel Nederlanders hebben hier dagelijks mee te maken. Hoewel er wel meer aandacht komt voor psychische problemen, is het taboe nog niet doorbroken. De ADF-stichting hoort regelmatig verhalen van mensen die zich alleen en onbegrepen voelen en niet weten hoe zij met hun klachten om moeten gaan.

In deze groep voor lotgenoten wordt er aandacht besteed aan het leven met een angst- of dwangstoornis. De deelnemers hebben klachten als bijvoorbeeld faalangst, sociale angst, smetvrees, pleinvrees, hyperventilatie of controledwang. Hierover praten zorgt voor een gevoel van herkenning. Deelnemers komen maandelijks bij elkaar om te praten over hun ervaringen en om elkaar te ondersteunen. Om de groep te begeleiden zijn er twee getrainde ervaringsdeskundigen aanwezig.

Er zijn bijeenkomsten op de dinsdagen 6 februari, 6 maart, 10 april, 8 mei en 12 juni van 19.00 - 21.30 uur bij AanZet op Tesselschadestraat 8A, 8913 HB Leeuwarden.

Inschrijven kan telefonisch via: 0343 - 521031 of via lotgenotencontact@adfstichting.nl. Kijk voor meer informatie op: www.adfstichting.nl.