Het drama van dementie in de familie

DOKKUM - Iedere maand organiseert Alzheimer Café NOF in Dokkum een café-avond. Het Alzheimer Café is het trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familie, vrienden en buren, maar ook voor zorgverleners. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Op dinsdag 23 januari is er een café-avond in zaal 't Centrum van Dongeraheem, op Dongeradijk 67. Marinus van den Berg is hier gastspreker. Hij zal vooral ingaan op de vraag: 'Wat betekent dementie voor partners, familie en vrienden?'

Van den Berg werkte in meerdere verpleeghuizen en in het palliatief centrum 'Cadenza' in Rotterdam. Hij is tevens bekend van de vele boeken en gedichten die hij schreef over verlies en rouwverwerking. U bent van harte welkom om elkaar in een gemoedelijke sfeer te ontmoeten en te luisteren naar de ervaringen van Marinus van den Berg in de wereld van dementie.

Alzheimer is hard op weg om volksziekte nummer één te worden. Het is vrijwel zeker dat ieder mens in zijn/haar leven met dementie van een dierbare te maken krijgt. Dementie verandert het leven van de persoon die er aan lijdt, maar verandert ook het leven van de mensen die met deze persoon verbonden zijn.

Kijk voor meer informatie op de website:
www.alzheimerfriesland.nl.