De veldrijders banen zich een weg door de modder. Lars van der Haar, nummer twee in de wedstrijd, krijgt een schone fiets aangereikt, om daarna zijn weg op het parcours te vervolgen.
De veldrijders banen zich een weg door de modder. Lars van der Haar, nummer twee in de wedstrijd, krijgt een schone fiets aangereikt, om daarna zijn weg op het parcours te vervolgen. Foto: Harry Blokzijl

Surhuisterveen opnieuw groots wielerbolwerk

SURHUISTERVEEN – Met stip staat Surhuisterveen bovenaan in het Friese wielerwereldje. Het plaatselijke wielercomité is er in geslaagd een uitdagend en gevarieerd parcours in elkaar te zetten, dat zaterdag en zondag boeiende wedstrijden op het nationale kampioenschap veldrijden opleverde.

De apotheose was de vierde Nederlandse titel voor de superieure Mathieu van der Poel, die zondag in actie kwam en zijn kandidatuur voor de wereldtitel alvast stelde, zondag 4 februari in Valkenburg. Drommen wielerfans kwamen beide dagen kijken naar het nationaal kampioenschap voor verschillende categorieën. De wedstrijden waren door het publiek ook te volgen op grote schermen die bij het parcours waren aangebracht.

Het publiek kreeg topsport en amusement. Muziekgroepen zorgden voor nog meer sfeer. Brassband Blaast De Bazuin uit Surhuisterveen speelde het Wilhelmus bij de huldigingen en andere melodieën.

Hoe dit klinkt kan worden beluisterd door gebruik te maken van de ActiefPlus-App. Houd een telefoon met deze app voor de foto en de muziek kan worden beluisterd. Meer informatie over het NK staat op pagina 17.