KV Oerterp steviger aan kop na zege

GARYP - De korfballers van V en V uit Garyp gingen zaterdag ten onder tegen koploper KV Oerterp.

De spelers van V en V zaten in gedachten nog aan het kerstdiner, want ze lieten de gasten al vroeg in de wedstrijd op een 0-3 voorsprong komen. Dit schudde de Garipers echter wakker en er volgden snel twee afstandsschoten van Harmen Brouwer en Corrie Betten. Corrie was op dreef en bracht door een kleine kans V en V weer op gelijke hoogte. Door twee fraaie afstandsschoten van Remco Schraa en Corrie Betten kwam V en V later opnieuw op voorsprong, 8-6.

Daarna konden de Garipers de voorsprong niet verder uitbreiden, zodat de Ureterpers aan het einde van de eerste helft langszij kwamen en de rust in gingen met een 9-10 voorsprong. Het was voor V en V zaak om in de tweede helft van de wedstrijd te blijven scoren en scherp te blijven in de verdediging. Toch was het Oerterp dat scherp begon en de score opende in de tweede helft: 9-11. In de slotfase volgden tien minuten waarin V en V helemaal niet meer tot scoren kwam en Oerterp uit kon lopen naar een stand van 13-20. Er werd vervolgens nog een aantal keer gescoord door zowel V en V als Oerterp, wat leidde tot een einduitslag van 16-22.

Scores V en V: Corrie Betten 5, Pieter de Jong 3, Remco Schraa 3, Harmen Brouwer 3, Arjen Brander 1, Femke Feenstra 1.