Quick'21 boekt winst op Ritola

ZUIDLAREN - De korfballers van Quick'21 uit Oudega zijn het nieuwe jaar goed begonnen door een prima overwinning op Ritola.

Ritola beschikt over een aantal speerpunten die voor het gros van de doelpunten moeten zorgen. Grietsje Blauw en Jelte de Vries maakten het deze schutters lastig. Maar Quick kon scorend in de eerste helft niet het beste uit zichzelf halen; er werd met een kleine achterstand (11-9) gerust. Het eerste wapenfeit na rust kwam van Ritola. Daarna kwam Quick voor het eerst op voorsprong (13-14). Quick kreeg de overhand en in de laatste minuten werd de winst veiliggesteld door doelpunten van Romke Kooistra en Gerdien van der Veen: 20-24. Doelpunten: Romke Kooistra 2, Jelte de Vries 4, Gerwold Hylkema 7, Stan Kleinhuis 4, Grietsje Blauw 1, Geke Blauw 2, Hilly Neeltsje van der Wal 3, Gerdien van der Veen 1.