Winst voor TFS

BOLSWARD – De korfballers van TFS uit Drachtstercompagnie startten 2018 met een uitwedstrijd tegen Westergo in Bolsward en wonnen van de hekkensluiter.

Via een vrije bal van Marrit Nijmeijer werd de 0-1 na drie minuten spelen op het scorebord gezet. Ook de 1-1 werd verzilverd via een vrije bal. Eén keer deze wedstrijd wist Westergo op voorsprong te komen door een strafworp, maar Monique Postma trok dit via afstand weer gelijk naar 2-2. Ook de andere beide dames, Baukje Visser en Jildou van der Vee, wisten tot scoren te komen, wat de stand naar 4-4 bracht. Daarna zette TFS door naar een ruimere voorsprong. Zo gingen de groenhemden met een 5-9 tussenstand de rust in.

Na rust werd de voorsprong gestaag uitgebouwd en konden de Kompenijsters nog een aantal mooie acties opzetten. Via een goed uitgespeelde kans liet Marrit Nijmeijer de voorsprong 7-14 noteren. Met nog een afstandsschot van Wiltsje Siderius en een strafworp van Remko Laanstra werd verder aan het doelpuntensaldo gewerkt. Het slotakkoord in de laatste minuut was voor Monique Postma met een afstandsschot: 7-17. TFS staat op een gedeelde vierde plaats in de derde klasse C. Komend weekend staat Deinum 1 op het programma. De wedstrijd dient 15.40 uur te beginnen in Menaam.