WK Schutjassen

WERGEA - Voor de twaalfde keer organiseert schutjasvereniging VV Warga het wereldkampioenschap schutjassen. Het speelt zich af in de kantine van VV Warga op zaterdag 27 januari en de aanvang is om 14.00 uur.

Men kan minimaal drie keer kaarten. Vorig jaar stonden er 84 deelnemers op de lijst en dit is bijna wel het maximum. Ook het schutjassen 'vergrijst', maar er zijn op deze dag vaak ook nog jeugdige schutjassers aanwezig. Ook opvallend is het grote aantal dames. De wereldkampioenen van vorig jaar waren Thomas Bijlsma en Lourens Hengst uit Garyp. Zij gaan die titel verdedigen. Tot nu toe is alleen Johannes Duhoux uit Leeuwarden erin geslaagd zich twee keer tot wereldkampioen te laten kronen. Bij het schutjassen hoort traditiegetrouw de gehaktbal en snert met roggebrood en spek.
Opgeven van zaterdag 13 januari tot en met zondag 21 januari via sinnemazwart@upcmail.nl of telefonisch: 058-2551001 / 06-49704323. Hier kunt u ook terecht voor informatie. De loting is op dinsdag 23 januari in de kantine van VV Warga.

HSF It Bytling

BUITENPOST - Donderdag 4 januari werd bij manege Paula de Jong in Buitenpost een dressuurwedstrijd verreden voor combinaties in de klasse B. Cheyenne Weststrate van HSF It Bytling uit De Westereen wist met Liberty's Unique beide proeven te winnen met scores van 200 en 201,5 punten. Sita Broersma werd met Anjershof Caprice twee keer tweede met 193,5 en 194 punten.