De biljartkampioenen van Smallingerland met hun bekers.
De biljartkampioenen van Smallingerland met hun bekers. Foto: Ron Mulder

Kampioenen BC DC gehuldigd

DRACHTEN - Traditioneel sloot de Biljart Club DC Drachten het jaar af met het zeer populaire annoncee-toernooi. Hiervoor schreven zich veertig leden in.

Er werd strijd geleverd over drie ronden van vijftien beurten, waarin gemaakte caramboles in de spelsoorten libre, bandstoten en driebanden werden gewaardeerd met respectievelijk één, twee een drie punten. De sterkste was dit keer Marten Dam, die 61,8 procent boven zijn moyenne speelde. Jan Bos, Jan Stavast, Romke Overzet en Kees Kooijman volgden als tweede, derde, vierde en vijfde. Door de aanschaf van een groot beeldscherm waren de ingevoerde resultaten zichtbaar voor de deelnemers. Na het toernooi volgde de prijsuitreiking van de onderlinge competities. In alle acht klassen ontvingen de drie hoogst geëindigden en de makers van de hoogste series (wissel)bekers en vleesprijzen. Grootverdieners waren Sijtze van der Molen en Henk de Groot, die in zowel in het libre als bandstoten en driebanden in de prijzen vielen. Clublid Geert Posthuma ontving een herinnering voor het verbeteren van het clubrecord hoogste serie met 87 caramboles.
Op de foto de kampioenen van de competitie 'Kampioenschap van Smallingerland'. V.l.n.r.: Eppie Betten (driebanden A), Jelle Spoelstra (libre C), Jaap Knol (libre A), Ron Mulder (libre B), Henk de Groot (bandstoten A en driebanden B), Klaas van der Veen (libre D) en Dick van der Molen (bandstoten B).