Van der Vaart op 1 CU Achtkarspelen

BUITENPOST - Huidig raadslid en fractievoorzitter Toos van der Vaart van de ChristenUnie is gekozen als lijsttrekker voor de raadsverkiezingen op 21 maart in Achtkarspelen. Op nummer 2 staat een 'nieuwe' kandidaat: Eppie Hooghiemstra, al actief in de schaduwfractie.

Een externe commissie, onder leiding van voormalig staatssecretaris Tineke Huizinga, deed de selectie en de voordracht, de ledenvergadering van de CU-afdeling in Achtkarspelen had het laatste woord.

"Bevlogen mensen"

Op de lijst staan "veertien bevlogen mensen met de nodige kennis en ervaring om het belang van de burger in Achtkarspelen te dienen. Stuk voor stuk mensen die de punten uit het verkiezingsprogramma in de praktijk willen brengen de komende raadsperiode", meldt de ChristenUnie-afdeling.

Alle veertien op 'n rij

Dit is de complete lijst: 1. Toos van der Vaart, Buitenpost; 2. Eppie Hooghiemstra, Drogeham; 3. Douwe van Oosten, Buitenpost; 4. Anita Vellema, Kootstertille; 5. Klaas Sietse van der Wal, Buitenpost;
6. Rick Hoksbergen, Buitenpost;
7. Josytha van der Sluis, Buitenpost; 8. Sytse Wijbenga, Kootstertille; 9. Geertje de Vries, Twijzelerheide; 10. Frederik de Jong, Surhuisterveen; 11. Aukje Elzinga, Kootstertille; 12. Jeltje Deleu-Tilma, Buitenpost; 13. Dick Keizer, Buitenpost; 14. Anne Ytsma, Drogeham.