Activiteiten Bibliotheek Drachten

DRACHTEN - Het activiteitenprogramma voorjaar 2018 van Bibliotheek Drachten|Smallingerland is bekend. Dit is te vinden op de website www.bibliotheekdrachten.nl en in de nieuwe activiteitenbrochure.

De kaartverkoop voor workshops, cursussen, debatten, voorstellingen en lezingen is gestart. Op het gebied van Lezen & Literatuur komt er een aantal grote schrijvers naar Drachten. Suzanna Jansen, bekend van het boek en de theaterhit Het Pauperparadijs, geeft op 6 februari een lezing over haar nieuwe boek 'Ondanks de zwaartekracht'. Margot Vanderstraten vertelt tijdens een interessante lezing op 6 maart over haar boek 'Mazzel tov', een autobiografisch verhaal over opgroeiende kinderen in een modern-orthodox joods milieu. Ook voor de jeugd organiseert de bibliotheek veel activiteiten. Nieuw is het maandelijkse Voorleeshalfuurtje op de zondagmiddag. Kinderen tussen de 2 en 6 jaar kunnen genieten van prachtige verhalen. De Nationale Voorleesdagen worden gevierd met de voorstelling 'Ssst! De tijger slaapt', zondag 28 januari, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek. In het Fab Lab kunnen kinderen dit seizoen weer aan de slag met interessante machines, zoals de 3D-printer.
Bibliotheek Drachten is boetevrij. Sinds 1 januari 2018 hoeven bezoekers geen boete meer te betalen wanneer geleende materialen te laat zijn ingeleverd. Ook hoeft er geen leengeld meer betaald te worden voor de collectie nieuw en dvd's. Veel activiteiten zijn gratis te bezoeken. Tickets voor betaalde activiteiten zijn verkrijgbaar op de site www.bibliotheekdrachten.nl of aan de balie in de bibliotheek.