Oeds de Jager stopt als directeur

BURGUM - Vanwege verschil van inzicht over de organisatie is gemeentesecretaris/algemeen directeur Oeds de Jager bij de gemeente Tytsjerksteradiel vanaf eind december op non-actief. Zijn dienstverband eindigt op 1 april.

Zijn werkzaamheden worden vooreerst waargenomen door loco-gemeentesecretaris Marjan van der Feen-Dijkstra. Dit meldt de gemeente Tytsjerksteradiel. "Tytsjerksteradiel staat voor een periode met tal van uitdagingen, zoals de organisatieontwikkeling, de veranderende rol van de lokale overheid in de mienskip en de verdere samenwerking op uitvoeringsniveau met buurgemeente Achtkarspelen. Daarnaast wil Tytsjerksteradiel haar sterke regionale positie als zelfstandige gemeente bestendigen. Uit de gevoerde gesprekken over deze toekomst en de gewenste veranderingsprocessen blijkt het verschil van inzicht over de te volgen koers te groot. Oeds de Jager legt zijn werkzaamheden daarom per direct neer", schrijft de gemeente in een persbericht.
De raden van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bespraken de evaluatie van de ambtelijke samenwerking maandagavond samen in een besloten vergadering. Op 25 januari doet de raad van Achtkarspelen dit nogmaals, openbaar.