Mindfulness

DRACHTEN - In Drachten en Dokkum worden in januari trainingen mindfulness gegeven.

Op 12 januari is er van 9.30 tot 11.00 uur een proefles in Drachten en op 16 januari van 19.30 tot 21.00 uur proefles in Dokkum. Graag aanmelden via de website. Mindfulness brengt je rust en energie. Vaak geeft het meer zicht op wat er is en het leidt tot meer kwaliteit van leven. Het is simpel. Het vraagt wel tijd, aandacht en geduld. Oefenen, aanwezig zijn in het hier en nu en verwelkomen wat zich aandient. Mindfulness is geschikt voor een ieder die meer rust en stabiliteit wenst. Ook training voor gevorderden, mensen die al een training mindfulness hebben gedaan. Start in februari. Kijk op www.mindfulnessoostfriesland.nl of bel 0640417761.

Huisartsenpraktijk

BURGUM - Per 1 januari 2018 is Tim van de Vegt mede praktijkhouder geworden bij praktijk Van Keulen.

Na het pensioneren van Pieter van Kampen vorig jaar, is Tim van de Vegt zijn werkzaamheden gaan opbouwen binnen huisartsenpraktijk 't Peldershûs. De praktijk zal worden voorgezet onder de naam Huisartsenpraktijk Van Keulen & Van de Vegt. Het telefoonnummer en de website blijven ongewijzigd.

Afslankadvies

FEANWALDEN - Hennie Steensma is in januari 2018 gestart met een ambulante praktijk in Feanwâlden.

In december 2017 heeft Hennie Steensma het diploma tot Gewichtsconsulent behaald. In januari 2018 start zij als ambulante gewichtsconsulente en komt zij bij u thuis. De nadruk ligt op gezond afvallen zonder dure afslankmiddelen en het beantwoorden van voedingsvraagstukken. Meer informatie? Kijk dan op haar website www.gewichtsconsulente.frl of facebook Gewichtsconsulente Hennie Steensma. Telefoonnummer 06 27335668 voor een gratis kennismakingsgesprek.

Peuterspelen: Oink!

SMALLINGERLAND – Elke week komen er meer dan 500 jonge inwoners van Smallingerland spelen bij een van de veertien locaties van Peuterspelen bij M.O.S.

Meer dan veertig pedagogisch medewerkers staan elke dag voor deze peuters klaar om hen een steuntje in de rug te geven op weg naar het worden van zichzelf. De laatste maanden is er – mede door de peuters zelf - hard gewerkt aan de vormgeving van de nieuwe naam. De letters ervan zijn door de peuters versierd, waarna deze letters ook bij een aantal peuters uit logeren zijn geweest. Dinsdag 9 januari kwamen de letters voor de eerste keer samen en werd in Schouwburg De Lawei onthuld welke naam ze samen vormen. De naam is Oink!

Nij Smellinghe

DRACHTEN - Verzekerden die voor specialistische zorg naar Nij Smellinghe willen komen, kunnen ook in 2018 in het Drachtster ziekenhuis terecht. Met alle zorgverzekeraars zijn goede afspraken gemaakt voor de zorg in 2018. Op
www.nijsmellinghe.nl/zorgvergoeding staat een overzicht.

Infodag coaching

TWIJZELERHEIDE - Op zondag 14 januari kun je van 14.00 tot 17.00 uur kennismaken met opleidingscentrum CorCaroli.Life in Twijzelerheide. Het programma bevat onder andere een lezing door Wilma Post, oprichter van CorCaroli.Life, over het nieuwe Zelfredzame Zorgsysteem. Tevens is er een workshop die draait om projectie. Het programma is kosteloos en inclusief lunch. Bel 0511-449107 voor meer informatie en aanmelden.

Prijs bij Vivant

DRACHTEN – Bij Vivant Noorderpoort in Drachten werd een mooie MINI gewonnen door een gelukkige klant die een Oudejaarslot had gekocht bij Vivant. Aangezien de MINI is gevallen op een half lot, ontvangt de klant een geldbedrag van € 11.556,-, belastingvrij.