Douwe Hooglandprijs naar Drogeham

BUITENPOST - Zorg- en leerboerderij Hamster Mieden heeft de Douwe Hooglandprijs 2017 gekregen. Vrijdagmiddag 22 december is de prijs van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) in Buitenpost uitgereikt. Hamster Mieden ontving de prijs, een geldbedrag van 250 euro, omdat zij kinderen van jongs af aan in contact brengen met de natuur en de boerderij.

De genomineerden waren dit jaar Boeren thuis De Prikkebosk in Damwâld, activiteitenboerderij en camping Hammerslag in Westergeest en zorg- en leerboerderij Hamster Mieden in Drogeham. Oud-NFW-voorzitter en jurylid Douwe Hoogland maakte tijdens de feestelijke jaarafsluiting van de vereniging bekend dat de Hamster Mieden de prijs heeft gewonnen. "Soarch- en learbuorkerij Hamster Mieden bringt bern op een learsume manier yn kontakt mei ús moaie kûlisselânskip", aldus Hoogland. Eigenaren Thom en Tsjikke Krol willen basisschoolleerlingen liefde en respect bijbrengen voor de aarde, planten en dieren. Bovendien is er van alles te doen op de Hamster Mieden, zoals spelen op de hooizolder, touwslingeren, hutten bouwen, slootje springen en fierljeppen.

In 2015 is de Douwe Hooglandprijs voor het eerst uitgereikt. Toen was natuur- en milieueducatiecentrum De Klyster winnaar. In 2016 won het tweedaagse bramenfestijn Brommels! de titel. De jury bestond dit jaar naast Hoogland uit NFW-ambassadeur Hester Klompmaker en NFW-lid Pier Jan Boersma.