Houd je ActiefPlus-app voor de foto en hoor hoe de leden van de Reddingsbrigade je uitnodigen voor een duik op nieuwjaarsdag in Drachten.
Houd je ActiefPlus-app voor de foto en hoor hoe de leden van de Reddingsbrigade je uitnodigen voor een duik op nieuwjaarsdag in Drachten. Foto: Klaas Rozema

Nieuwjaarsduik Drachten in vijver bij De Welle

DRACHTEN - De laatste dagen van 2017 tikken weg. Feestdagen staan voor de deur, de goede voornemens liggen al klaar. Om 2018 fris te beginnen organiseert Reddingsbrigade Drachten voor de tiende keer de nieuwjaarsduik in Drachten.

De organisatie nodigt iedereen persoonlijk uit in het filmpje dat zich bevindt 'achter' bovenstaande foto (gebruik je mobiel met ActiefPlus-app).

Het startschot voor deze koude, maar vooral verfrissende duik vindt plaats op 1 januari om 14.00 uur. Inschrijving voor de duik kan ter plaatse vanaf 13.00 uur. De kosten zijn € 2 per persoon. De duik zal gehouden worden aan de Reidingweg 6, in de zwemvijver naast zwembad De Welle in Drachten. De deelnemers krijgen na afloop warme erwtensoep.

Reddingsbrigade Drachten nodigt iedereen uit om met zijn vrienden, familie of sportclub te komen duiken in Drachten. Wie het echt te koud vindt om het water in te gaan, is uiteraard toch welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Begin het jaar goed, met een frisse duik

Er zijn meer plaatsen in Noordoost-Friesland waar een nieuwjaarsduik wordt georganiseerd.

Surhuisterveen en Westereen

In De Westereen nemen deelnemers een duik in de passantenhaven; inschrijven vanaf 13.30 uur.

Op dezelfde tijd vindt de nieuwjaarsduik van Surhuisterveen plaats in zwembad Wettervlecke.

Burum

In Burum wordt voor de twintigste maal een nieuwjaarsduik georganiseerd in haven De Dwinger. De inschrijving is vanaf 11.30 uur en het startschot is om 12.00 uur.

Rottevalle

Ten slotte is er een duik bij Paviljoen De Leijen in Rottevalle.

De inschrijving is hier vanaf 13.00 uur. Het startschot valt om 14.00 uur.