Afbeelding
Foto: Actief Media

Video's in Weekblad Actief met app

BURGUM - 8 november - In een speciale editie van Weekblad Actief wordt een revolutionaire innovatie aangekondigd. De grootste krant van Friesland (100.000 exemplaren huis-aan-huis) introduceert de ActiefPlus app.

"De traditionele krant vraagt om vernieuwing", zegt ActiefMedia-eigenaar Jan Auke Steegstra. "We zijn op zoek gegaan naar meer hedendaagse manieren om het regionieuws vorm te geven. Dankzij een samenwerkingsverband met Dekker in Leeuwarden werd een innovatief idee geboren: met de ActiefPlus-app bekijk je bewegende beelden in de krant. Met de ActiefPlus-app kunnen we nu de online-wereld koppelen aan de papieren krant op een manier die veel mensen zal aanspreken." Dekker Creatieve Media & Druk uit Leeuwarden biedt de technische mogelijkheden.

Directeur Bram Dekker: "Onze medewerkers maakten een app die de lezer van Weekblad Actief installeert op zijn mobiele telefoon of tablet. Met één klik op de knop bekijk je daarmee extra informatie in de krant in de vorm van filmpjes, 3D-tekeningen of relevante websites."