Grote dino's te zien maandag a.s. op de kijkdag
Grote dino's te zien maandag a.s. op de kijkdag Foto: Klaas Rozema

Dinosaurussen in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Het Feanster centrum wordt zaterdag 13 mei omgedoopt tot Jurassic City. Met angstaanjagende monsters staat het hele Feanster winkelcentrum in het teken van de beesten die je normaal alleen in de film van Jurassic Parc ziet.

Via het Feanster bedrijf Hydraram van Peter Wassenaar zijn de dieren alleen deze zaterdagmiddag in het centrum van Surhuisterveen te bewonderen.

De 47 dino's zijn gemaakt in China. Wassenaar kreeg vandaar het verzoek een Europese koper te zoeken. Hij besloot, na overleg met het Amsterdamse veilingbedrijf Troostwijk, om ze zelf te kopen en daarna te veilen. "Oan de publisiteit hat it teminsten net lein", vindt Wassenaar. Vele media schenken aandacht aan de 47 dino's bij Hydraram, dat in feite gespecialiseerd is in machines. In het centrum van Surhuisterveen kan men met een aantal van deze dino's kennismaken.
Men kan er mee op de foto, sommige bewegen bovendien en/of maken een angstaanjagend geluid. Tuorke en Jurre willen alleen graag met de jeugdige bezoekers en de monsters samen op de foto.