Afbeelding
Foto:

Monsterscore voetballers VV Oerterp

URETERP - 1 maart - Voetbalvereniging Warga is niet te benijden, want het leidt tegen VV Oerterp een ontluisterende 9-0 nederlaag en die is op deze zondag niet eens geflatteerd.

Warga mist vier basisspelers en heeft alleen in het begin enig weerwoord. Daarna loopt Oerterp als een stoomwals over de tegenstander heen. "Het liep als een trein, we speelden als een kampioenskandidaat. Warga was zwak, we konden zo langs onze tegenstanders lopen", zegt Jelmer Hijlkema, die twee treffers van de thuisclub voor zijn rekening neemt. Oerterp heeft de ambitie om volgend seizoen tweedeklasser te zijn en is hard op weg dit waar te maken volgens Hijlkema. "We hebben een goede selectie en krijgen weinig doelpunten tegen. We moeten geduld hebben in de wedstrijd, maar we scoren meestal toch wel."

Trainer Marcel Frankena van VV Warga is niet echt onder de indruk van deze monsternederlaag. "Dat we zouden verliezen, hadden we al ingecalculeerd. Handhaving is onze doelstelling en ik denk dat dit lukt." Op de foto één van de spaarzame aanvallen van Warga: een inzet van Robbert Kooistra (nummer 10).