Mark van Bracht, Sabine de Wolf, Baukje Oudekerken en Oedo Mulder.
Mark van Bracht, Sabine de Wolf, Baukje Oudekerken en Oedo Mulder. Foto: Klaas Rozema

Gezondheidscentrum in Drachten

DRACHTEN - 1 februari - Het nieuwe Gezondheidscentrum aan de Morra 39-41 in Drachten heeft een positieve uitwerking op de zorg voor de bewoners in de omgeving. Dat zeggen de betrokkenen die het centrum hebben opgezet. Het werd 27 januari officieel geopend door burgemeester Tjeerd van Bekkum van Smallingerland. Maar het draaide al sinds eind vorig jaar.
Het gebouw stond er al, het was een beautycentrum. Het is grondig verbouwd, zeggen de eigenaren fysiotherapeut Oedo Mulder en huisarts Mark van Bracht. Thuiszorg De Friese Wouden (onderdeel van de KwadrantGroep) is ook gebruiker van het gebouw.

Het voordeel van samen in één gebouw is vooral het snelle onderlinge contact en de korte lijnen, ook voor patiënten. "Je loopt gemakkelijk bij elkaar naar binnen om te overleggen over zorg die een patiënt nodig heeft", zegt Van Bracht. De thuiszorg fungeert als ogen en oren van de huisarts en fysiotherapeut: mensen wonen tegenwoordig langer thuis en de thuiszorgmedewerkers kunnen ingrijpen voordat een situatie escaleert.