De balie van burgerzaken Dongeradeel.
De balie van burgerzaken Dongeradeel. Foto: Ingezonden

Ambtelijke fusie DDFK-gemeenten

DOKKUM - 4 januari - De ambtelijke fusie van de vier gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Ferwerderadiel en Kollumerland is een feit. Tussen kerst en oud en nieuw werden alle ambtenaren die moesten 'verhuizen' voorzien van een nieuwe werkplek.

Voor de inwoners van de vier gemeenten veranderde er vrij weinig. Interim-directeur Fritjof Brave merkte wel op: "Als inwoners naar het gemeentehuis willen voor bijvoorbeeld een paspoort of een rijbewijs, of omdat ze vragen hebben over vergunningen of werk, inkomen of zorg, dan kunnen ze het beste even op de website van hun eigen gemeente kijken of even bellen naar het 'eigen' gemeentehuis, of naar 0519-298888."

De ambtelijke fusie betreft vier gemeenten. De fusie zou aanvankelijk een jaar eerder ingaan, maar van de kant van medewerkers en vakbonden werd aangedrongen op een (veel) langere voorbereidingstijd. Dit resulteerde in een jaar vertraging.

Dongeeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland bereiden een bestuurlijke fusie voor per 1-1-2019. Dantumadiel doet hier (vooreerst) niet aan mee.