Afbeelding
Foto: Klaas Rozema

Ommetje Noardburgum kan weer

NOARDBURGUM - 5 juli - Vrijdag 7 juli worden bij Noardburgum de fietsbruggen in de Heidstreek en de Westersingel officieel geopend. Daarmee kunnen fietsers veilig en vlot naar de overkant van de Sintrale As. En er ontstaat weer de kans 'ommetjes' te fietsen.

Tussen Noardburgum en Feanwâlden verkort het bruggetje in de Heidstreek de fietsafstand. En met het bruggetje in de Westersingel wordt een 'ommetje' mogelijk via de Swette en Kûkherne. De inwoners van Noardburgum hadden om de fiets- en wandelbruggetjes gevraagd.

Fietsbrug Westersingel maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling rond de Sintrale As. Er is tevens een 'hop-over' gemaakt voor vleermuizen. Dorpsjeugd was gevraagd met versierde fietsen te komen, om samen de bruggetjes officieel in gebruik te nemen. Dat gebeurde onder andere door gedeputeerde Johannes Kramer en voorzitter van de gebiedscommissie Bertus Mulder.
Het viertal op de foto was hen voor: Hidde Postma voorop, links z'n broer Bauke Theun. Daarnaast Theun Pieter en Niels Elzinga.